Mijn naam is Stephanie Kooijman en ik ben geboren op 6 mei 1993. Ik ben woonachtig in Rotterdam & Hooge Mierde en kom uit een echt paardennest, aangezien mijn beide ouders ook paardrijden. Op 5-jarige leeftijd ben ik zelf begonnen met ponyrijden op manege ‘De Prinsemolen’ in Rotterdam. De manege was tegenover mijn huis en ik was toen al niet bij de paarden weg te slaan!

Op 8 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste eigen pony, genaamd Diego. Na 2 jaar kreeg ik een nieuwe pony Hapollo en weer 2 jaar later kreeg ik weer een nieuwe omdat ik steeds niet verder kwam als de L-dressuur. Ik kreeg Sharom des Bruyeres, een super pony, hij kon alles al en ik leerde daardoor heel veel van hem. Ben met hem tot het Z1 gekomen, daarna werd ik helaas al veel te groot en moesten we lieve Sham verkopen.

Op mijn 14de maakte ik de overstap naar de paarden en kreeg ik Zidane. Het was mijn droom om bij de junioren te rijden maar Zidane was pas 3. Het zou te lang duren om met hem het hogere werk te gaan doen. Dus besloten we om Zidane te verkopen en kochten we Winston, hij was al een jaar ouder als Zidane, en vlak erna mochten we Nurejev kopen van Imke Schellekens-Bartels en Tineke Bartels. Toen begon het echte paardrijden voor mij! Ik begon in het Z1 en stroomde al snel door naar het Z2 en haalde daar mijn winstpunten om junioren te mogen starten. Ik mocht voor het eerst rijden met een slipjas en wat een kick was dat, dat was pas echt leuk! Ik reed met Nurejev al vaak in de 60% en hoger, maar na een paar jaar wou ik nog hoger scoren. Winston was toen nog niet helemaal klaar voor het junioren dus kochten we Ulysse erbij. Daarmee reed ik me eerste junioren wedstrijd gelijk al 66%. Vanaf die keer ging het alleen nog maar beter en stroomde ik het B-kader in.

In maart 2010, ik weet het nog heel goed, nam ik ‘voor de grap’ Winston een keer mee naar een Junioren wedstrijd en dat ging eigenlijk zo goed dat ik voortaan met Winston ook junioren ben blijven rijden. Tijdens de eerste observatie wedstrijd, in Weert mei 2010, scoorde ik met Winston 69%. Het ging alleen nog maar beter met Winston en ook de Internationale wedstrijden gingen goed. Op het NK Junioren tijdens Outdoor Gelderland in de Steeg won ik de 2e dag en in het totaalklassement wonnen we brons. Wat een kick was dat om zo te presteren met de door mijzelf opgeleiden Winston die toen nog maar 7 jaar was! Tijdens het CHIO in Rotterdam dat zelfde jaar werd ik tevens nog 3e- het ging ineens allemaal in een snel vaart! Tineke Bartels (de bondscoach) durfde het aan om mij mee te nemen naar het EK junioren 2010 in Kronberg (Duitsland). Daar hadden we met het team zilver, individueel werd ik 4e en in de kür op muziek ook. 2010 was voor mij en Winston dus echt een TOP jaar; het was allemaal zeer onverwachts maar super leuk!

Ik heb me VMBO diploma gehaald en ik zit 1 dag in de week op school in Deurne; ik zit in het 2e jaar van de MasterClass. Eind 2010 heb ik van Moorland Stables een paard ter beschikking gekregen: Moorlands Westwood - wat een top paard is dat! Ook hij kan alles en heb ook veel van hem geleerd. Ik starte hem bij de Junioren en later ook in het ZZ-Zwaar. Sinds 15 maart 2011 stalruiter bij Imke Schellekens-Bartels en Tineke Bartels op de Academy in Hooge-Mierde. Ik mocht 2 paarden meenemen en dat zijn Winston en Moorlands Westwood geworden. Sinds 1 juli 2011 heb ik er een nieuwe sponsor bij: President Dressage Stables uit Stad aan het Haringvliet en in eigendom van Carolyn de Roo-Kooiman. Sindsdien gaat mijn topper ook onder de naam President’s Winston de ring in!

Ook dit jaar ging het met mij en President’s Winston met grote sprongen vooruit: Zwolle International 2011 werden we 2e en tijdens het NK Junioren 2011 wonnen we Zilver. Dit jaar mocht ik weer mee naar het EK Junioren in het Deense Broholm. We wonnen met het team Brons, individueel 7e en in de kür op muziek 5e. Tijdens de CHIO-Cup finale, die in Rotterdam werd gehouden tijdens het EK voor de senioren, wonnen we de finale de kür met een score van 78.1%! Daar was ik heel trots op en besloot om hiermee mijn Junioren-periode af te sluiten. Ik ben inmiddels 18 jaar en oefen nu met President’s Winston verder voor de young-riders en de Sub-top, waar ik van plan ben om mijn zege reeks en ambitie door te zetten!

Mijn youngriders jaar begon super!! In binnen 3 kader wedstrijden zaten we al in het A-kader. In t jaar 2012 werd ik ook opgenomen in het rabobank talenten team waar ik heel trots op ben. 2012 mochten we ook mee in het young riders team naar de europees kamipoenschappen in Zwitserland daar wonnen we met het team brons. Op het nederlands kampioenschap in Hoofddorp in de young riders behaalde Winston en ik een Gouden medaille. Ook wonnen we dat jaar de CHIO-Cup finale.

2013 was een bijzonder jaar. Opnieuw heel succesvol met mn topper Winston. We bleven in het A-kader van de young riders en ook mochten we weer in het rabotalententeam van 2013. Het jaar gingen we ook met het young riders team naar Frankrijk voor de Europees Kampioenschappen en daar wonnen we met het team GOUD!! Individueel BRONS en in de kur ZILVER!!! En alsof het toen allemaal niet meer beter kon werden Winston en ik ook nog is Nederlands Kampioen !!! En in 2013 wonnen we weer de CHIO-Cup finale.
Stephanie met Dondersteen
Stephanie met Hapollo
Stephanie met Hapollo
Stephanie met Nurejev
Stephanie met Ulysse
Stephanie met Winston
Stephanie met Westwood
Stephanie met haar steun en toeverlaat papa Gerrit
Gouden medaille in Hoofddorp
op het NK
stephanie_kooijman001008.jpg stephanie_kooijman001007.jpg stephanie_kooijman001005.jpg stephanie_kooijman001006.jpg